Followers

Facebook Comments

Thursday, August 11, 2011

10 THINGS THAT I LOVES TO DO




PHOTOGRAPHY

Ya... saya meminati fotografi... hihi (mak ai.. skemanye bunyi)... Time ade peristiwa or pergi mane2 je... pasti bergambar... itulah kelaziman aku buat... sumer gmbr2 adalah kenangan bagiku... biarlah menjadi memori dan koleksi hidup aku... ade org cakap aku fotogenik... (nasib bek x ckp fotogedik!!!) =.=" hahaha...

SURFING INTERNET

Erm,.. ni mmg keje rutin aku... tak akan lari dari kebiasaanku... internet sumber ilmu, pengetahuan, komunikasi, ekonomi, politik, sosial, agama, budaya, inteletual, hiburan, psikologi, teknologi maklumat, informasi, berita, dan sebagainya... hahaha... panjang2 plak aku list-kan... saje menambah ayat2 aku... kih2... mase kecik2 dulu... susah betol nak main tenet... ye la.. tak mampu... so, nak kene gi cyber cafe, library dan makmal tok on9... (menghibur hati aku yg masih kanak2 dan remaja ketika itu)... uhukz... sedihnye... skrg dah bule on9 dgn senang hati.. yeay!!! (broadband adalah temanku)

HANGOUT

Aku memang suke gi jalan2... lepak2 dengan kwn2... tu adalah kegemaran aku jugak... time nak reunion dgn geng2 aku paling best... nasib bek ade kwn2 yang setia ngan aku... hahaha.. dorg mmg gila2 mcm aku jugak.... mmg ngam lah kami... jadi 1 group gitu... (bukan nk jadi mat rempit or minah rempit tau)... kami semua baik2 je tapi gaye remaja moden ade la sket... (skali skala).. ^.^

PHOTOSHOP

Photoshop??? dlm byk2 software... aku suke Adobe Photoshop... ni la tmpt aku nk edit2 gmbr2 aku... mule2 mmg agak sukar la nk gune... lame2 dah best giler gune... aku belajar sendiri je gune software ni... minat la kan... tu la laju je aku belajar editing gambar nih... Alhamdulillah... kat software ni mcm2 aku boleh wat tok edit gmbr... kat UiTM.. mmg aku diiktiraf sbg designer gitu la... sume org carik aku tok design ape2 banner, poster, buletin , majalah or mcm2 lagi la boleh design la... tapi aku tak mintak upah la... (anugerah Allah utk kebajikan)... ^.^

CHATTING

dulu aku jakun giler bab chatting2 nih... ye la... bile chatting kenalan baru je.. da x leh berganjak dari depan komputer da... syok giler chatting... hahaha... aku suke benda yang baru dalam hidup... mmg moden da dunia skrg... ramai kenalan aku... Alhamdulillah... tapi berwaspadalah... tak semua teman2 chatting kita itu benar dan ikhlas... (kontrol sket la... baru kenal dlm tenet, kenal hati orgnye tu juge ok...)

BLOGGING

uikss??? segan lak aku nak cakap... hehe...(takut admin blogger bace ayat2 aku nih) hehe... vengong la aku nih... saje je aku blogging ni.. meluaskan empayar la katekan... blog ni la cara paling mudah tok wat website kite sendiri... tok sah pikir mcm2 kan... hahaha... kalau org Google je nama kite... pasti kuar punye nama dan gambar2 aku... weeeeeeeeee.... bestnye (jakun).... tiada populariti, tapi tujuan untuk berkongsi cerita, pengalaman dan ilmu... semoga dimanfaatkan oleh si pembaca... insya Allah~

TRAVELING

haaa... bab melancong2 aku pon suke... aku suke melancong jugak... paling selalu gak melancong dgn family aku la.... hehe... rindu semua kenangan tu... kalau ada cuti atau lapang... melancong adalah kegemaran keluargaku... tak kesah la pergi mane2 je... janji mampu dan tidak terlalu boros... Alhamdulillah... Allah yg Pemberi rezeki.... kadang2 terfikir lak di mindaku... melancong ke oversea la plak... tunggu lah suatu hari nanti... insya Allah jika aku dah mampu dan dah bekerja.... =)

PLAYING VIDEO GAMES

hahaha,,, kalo member2 aku bace part nih pasti dorg mengamuk dgn aku... hahaha... aku bagitau dorg aku tak minat games... tapi aku main jugak sebenarnya... hehe... cume atas halangan masa... aku tak habiskan masa aku dengan games je... (membuatkan aku ketagih bila tak puas hati bile games over nnt)... so, kontrol la main games nih... bile rase free sgt2 baru la men games nih... aku suke main games perang dan penjelajahan...

CAMPING

wowwwwwwwww.... ni part mmg best seyh... aku suke aktiviti lasak cenggini... nak mendaki gunung Everest je belum lagi... hehe.... sepanjang hidup aku sejak zaman sekolah sampai ke universiti... memang camping la aku suke join... tak kesah bahaya ke tak... janji aku dapat pengalaman tu... indahnya pengalaman itu... biarpun penat... at least hidup aku terisi dengan pelbagai pengalaman pahit manis.... go go go... kalau ada camping lagi... akulah no.1 join!!! hehe~

PICNIC

wahhhhhhhhhhhhhh... ni la paling best dan bahagia dalam hidupku... aku dan family banyak kali picnic bile dah tahap boring tak tahu nak buat apa... mane2 tempat boleh picnic... kadang2 aku picnic ngan member2 aku gak... main air2 je la ye... hehehe... merasai keindahan alam semula jadi ciptaan Yang Maha Esa...Alhamdulillah.~ rasa tenang sangat... bila memerhati lautan yang terbentang luas... itulah tempat aku menghilangkan tekanan fikiran dan jiwaku... aiseyhhhh~ piweieeetttt... ^.^

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

autumn

autumn

snow

snow

INTERNATIONAL