Followers

Facebook Comments

Tuesday, June 28, 2011

KTM oh KTM



Keluh kesah... adeyh... ni nak bercerita pasal perjalanan balik aku nih... ochhh... byknye rintangan... hohohoho... (xde la masalah besar sgt pon) hehehe~ Semuanya bermula di sini... Mcm biase aku kalau dah time nak balik kampong halaman (Sarawak) kan... mule2 plan aku nak singgah umah akak aku di Kajang... haaa... time nak balik Kajang dari Shah Alam tu la punye pasal... hehehe... skali naik dan untuk banyak kali naik... huhuhu... teruskan je la...

Dari kampus, naik bas rapid KL jew... U90.... hahaha... oh bas oh bas... lame aku menantimu... hehe... tetibe Pak cik driver bas bertanye, "Nak ke mane ni bang??? bawak byk2 barang nak pergi mano???". Aku menjawab, "Nak balik ah pak cik... Nak balik Sarawak!!!"... Pak cik mencelah, "Hah??? Balik sarawak nek bas rapid kew???"... hahahaha... ngade2 je pak cik sorang nih....

Setelah tiba di KTM Shah Alam... hoooo~ sepantas kilat aku beli tiket Shah Alam-Kajang... hurmmm... nak angkut beg besau2 ni la payahnye... urghhhh,,, beratnye... nasib bek tenaga laki aku kuat... hua3... =P Mule2 komuter Shah Alam.. ok ok je,... tak ramai org... bagus ler.. ade jugak tempat duduk tok aku.. hahaha~ (lega)

KL Sentral... hui hui... (terjaga dari lamunan tidurku)... mak ai, camne la aku leh tertido lak nih... adui.. almaklum ler selesa giler dlm perjalanan tadi... hahaha... cepat2 tukar platform... masuk2 ke platform ke Seremban lak... lagi skali angkut bagasiku yg berat itu... hohohoho... (nasib bek beroda)

Adeyh... berat hati melihat berat lagi badanku memikulnya... ramai giler siottttt.... sesak giler nak balik Kajang.... mcm2 bangsa aku jumpe... hahahahahaha.... mcm2 jantina aku jumpe gak.... hahahaha... lucu tgk dorg dok sesak menyesak dlm komuter nih... hahaha.... skali sumbat aku skali masuk dlm komuter lagi la sempit... hahahaha... (risau aku nak kuar.. huhuhu~)

KTM Kajang... wahhh~ dah sampai tu kan... lega rasenye.... ape pun selamat sampai... tapi pengalaman ni mmg seronok gak ah... buley aku hidup berdikari... setiap kali nek komuter.. rase macam drama korea la pulok dah... hahaha... (mcm la hari2 naik komuter kan...) tak bleh blah!!!!



Sampai2 KL Sentral terus melaporkan ketibaanku... haha~


Pelan perjalanan SHAH ALAM - KAJANG


fuyoooo~ meh sini aku sumbat aku sendiri... hahaha~

Aiyoooo~ Mcm2 bau ade dlm nih.... =.="



Keadaan stabil je mule2.... sempat aku duduk... hehe...


Ni la KTM aku selalu naik...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

autumn

autumn

snow

snow

INTERNATIONAL