Followers

Facebook Comments

Friday, May 20, 2011

KEBEBASANKU

Sepanjang perkuliahan intersesi ni aku dah lalui pengalaman menarik duduk rumah sewa… yeay!!! Haha.. thanks to sahabat aku sebab kasi aku duk menumpang berteduh di rumah sewa dier… mule2 rase lain sgt… (rase mcm homesick je)… maybe aku rindu kat kolej kot… huhu… almaklum la kan… student asasi adalah keutamaan UiTM kite kan… =.='
Hari demi hari… aku gi kampus nek moto… wooo… laju giler… vroooooooommmm~ best!!! Bule gak cuci pandangan keindahan pagi… tenang fikiran aku time perjalanan ke kampus… mule2 rase mcm nk tido balik je… tp semangat ak rase sgt lain.. ho yeahhhhhhhhh~
Kebebasan… inilah saat aku mahukan… xde lagi terikat dgn sebarang perjanjian or contract ntah ape mende lagi… kini… aku BEBAS!!! Haha.. bukan ape… tibe masanye aku nk “rehat” dari komitmen aku… aku perlukan masa untuk diri aku pulak… ecececece… mase la sgt kan… (byk tido makanje aku nih) (^.^)
Makanan… erm… makanan kat luar mahal semacam… tp mahu tak mahu.. oleh kerana lapar… aku jadi tak menentu… duit dah tak piker bape byk dah tinggal… belasah je… haha… (sebelum ni tak pernah berbelanje boros kan)… huu~ ape pon, menu kat gerai makan kat luar kampus sgt2 sedap.. terima kasih penjual2 puncak alam!!! Hehe..
Org baru… ni haa.. dasat aku skrg… org2 “sekampung” member aku ni… skali aku gi kedai nk beli belah… ade sorang mak cik kedai tegur sape aku… “adik ni dari mane ye?? Tak pernah jumpe pon…??”… mak ai.. malu sial aku… tersengih2 je aku.. terpakse la kenalkan dirikan… huhu… kesian aku… org asing di mata penduduk… huhuhu~
Solat Jumaat… wahhh… tenang je hati aku solat kat surau Puncak Alam… indahnye pemandangan & persekitaran… ade byk penduduk2 kampung… suke je aku tgk.. ntah la nape… aku rase sgt tenang… sampaikan aku pun rase tak nak berganjak dari surau tuh… huhu… wallahu’alam… (kenape la aku begini).
Ni je la kesah hidup baru aku di luar kawasan kampus… menarik je aku rase… yg paling best kebebasanku… Sesungguh apa yg terjadi semua ini pasti ade sebabnye… Thank You Allah~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

autumn

autumn

snow

snow

INTERNATIONAL