Followers

Facebook Comments

Thursday, December 23, 2010

CSI: Crime Scene Investigation

CSI... wow??? memang setiap hari cuti la aku aku tengok channel AXN... tup tup tup... kuar CSI... mmg famous giler citer nih.... haha... (mcm xde bajet citer len ag da) hahaha... ape pon, tengok je la coz best!!!

CSI ni byk gak "cawangan" dier erk... kejap2 ade CSI Las Vegas... kejap2 ade muncul CSI New York... CSI Miami pon ade... (CSI Malaysia bile lagi??? hihihi)... nak gak tengok CSI Malaysia... ntah2 sape la pelakonnye ye... (tunggu aku je la.. wekkk..~)

Episod paling beshhh skali... part yg bunuh2 tu haa... hihi... (lucu tengok mayat kene bedah).. mcm real betol... haha... pandai dorg berlakon weyh.... kalo aku jadi watak ahli forensik CSI... mmg rase da berdepan dengan mayat sudeyh... hehe.... (alaa.. tipu je tu~)

Teamwork... ni yg aku nmpk la... ade kerjesame dlm berkumpulan.. masing2 ade keje nk wat... tu la aku pelajari dari CSI nih... xde la org dok goyang kaki je kan... teringat balik organisasi & persatuan aku... (hurmmm....)

Tak jemu... tak pernah jemu aku
tengok CSI nih... skali bukak episod len2... xde citer yg same... haha... mmg suspen la tengok citer nih... sape2 la pembunuh2nye kan... skali2
tup tup... org terlalu baik la pembunuhnya... (dah agak dah... hahaha)... ye la... strategy la katekan... hihi...

Siasat sampai dapat.... kes penyiasatan ni mmg aku suke sejak kecik dulu gak... tu pun siasat kematian kucing aku... haha... sape la bunuh kucing aku... skali kucing liar lain aku kejar... hiyaaaaarggghhhh... (amik kayu... chewww~) amik ko!!! sape suruh kaco kucing aku??? hihi...

KACANG PANJANG (Vigna Sesquipedalis)

KACANG PANJANG... hahaha.... bercerita pasal sayur plak ni... ni la sayur kegemaran aku nih.... kih3x... setiap kali mak aku masak sayur ni... pasti habis punye dimakan oleh aku.... kekeke...

SAYUR oh SAYUR... kacang panjang ni kalo dimasak goreng memang sedap... banyak kali gak mak aku masak sayur nih tyme aku dok cuti nih... ngahaha.. (alamak??? lapar lak aku citer pasal nih)... hurmm...

TIME KAT KOLEJ... setiap aku gi makan... ni la sayur pilihan aku... sayur len aku tak suke ah... (blah la...) haha... x sedap tol dorg masak... main cincai seja... aduiii... tak doq mood aku... nasib bek ade kacang panjang nih... (boleh la aku jadi panjang pes nih... wakakakaka...) eh... xde la... byk khasiatnye tao... (adeyh... syok sendiri jak aku nih) huhu...

INFO: Disamping enak untuk dihidangkan sayur kacang panjang mengandung serat yang tinggi. Karena itu, baik dikonsumsi oleh penderita diabet. Manfaat lainnya adalah melancarkan buang air besar dan menurunkan kadar kolesterol. Dalam 100 gram kacan panjang terkandung kalsiom 34 mg, fosfor 34 mg, zat besi 0,8 mg, karotenoid 422 mg, dan vitamun C21 mg.

SELAMAT MENCUBA!!! =)

BUKAN DIRIKU


Haaa... ni topik baru aku time cuti nih... kekeke... Mesti korang tgk citer ni gak kan??? Sinetron Bukan Diriku... best gak lakonan Bertrand Antolin (Ariel), irin Dwi Aryanti (Ayla) & Baim Wong (Ryo)... hahaha... citer indon la ni...

Saje je aku tengok citer indon nih... time boring2 ngah cuti... bukak2 channel Astro Ria... ni la citer barunye... Semenjak cuti2 ni, banyak gak citer2 emo ditayangkan... aku pon pelik... hahaha... (lucu gak la) hihi...

BUKAN DIRIKU... hmmm... boleh tahan gak jalan citernye... kesah roh org mati leh masuk badan orang len... keke... Ryo da meninggal lepas kemalangan dilanggar si Ariel... (kononnya plan nk bunuh la tadi)... last2 Ariel sendiri yg kene gak... haha... then si Ryo tu plak jadi roh... so, dia masuk la dlm badan si Ariel yg tengah koma tuh... jeng2... Roh len... Badan len... haha.. manarik gak citer ni aku tengok.. (gelak sorang2) hahaahhahaa.... tetibe ade si nurse tu kan... same gak mcm Ryo... ingatkan roh dia pompuan gak.. rupenye roh dia laki.. adeyh... haha (lagi buat aku nk gelak)... pastu si Ayla tu da jadi tak keruan agi... hehe... (asyik emo je watak dier... hurmmm..)... overall... citer ni mmg best la... bagus untuk tontonan masa cuti ni... hahahaha... mengisi masa lapang yg boring... kekeke... mak ai... panjang lak sinopsis aku... tak larat nk taip... korang tengok sendiri la sinetron ni kat Astro Ria...)... hihi...

LAGU TEMA... hurmmm.... best gak lagu tema citer nih... ade la relate ngan citer ni... tapi tak tahu la pasal kesahnya roh masuk badan manusia len tuh... hihi...

Bukan Diriku
Artist: Samsons

Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku



Friday, December 17, 2010

D.I.L.E.M.A


TERMENUNG KESEORANGAN... aishhh... macam2 perlu diifikirkan... aku tak tahu haluan aku di mana... nak gerak ke sini... rase berat je kaki melangkah... (bukan pasal kaki aku krem yeee)... hohoh.... nak gerak ke sebelah ni pon susah gak... banyak risikonye... (adeyhh... tgk kiri kanan kiri kanan) jom mari kite melintas jalan... hahaha...

DILEMA... aku bukan nk lepaskan tanggungjawab aku.. tapi aku perlukan ruang tok "bernafas"... (haffuuuuu~) - segar tak nafas ku??? kekeke... =P em.. serius balik... alahai... fikir pro kontra dulu la... fikirkan masak2... yang pasti aku perlu cari jalan yang buat aku rase maju ke hadapan... hidup ini harus diteruskan... (wasssseeeyyyy...)

CUTI OH CUTI... banyak masa aku rehat... semakin tenang aku... time ni banyak kontrol makan... nak diet kot.... kekeke... walaupun cuti sangat byk free... kadang2 bosan gak la... tapi... inilah masanya aku tenangkan jiwa aku... rehatkan minda... lapangkan dada... bersihkan fikiran... ohhh~ hihi...

NO IDEA... ok la.. tu je aku nak cakap... hahaha... xde idea n cerita nak dikongsikan masa cuti2 Malaysia ni... tunggu je la next2 post aku eaa.... hihi... pabai... =)

Monday, December 6, 2010

myMetro | Graduan 'ulat buku' tak ke mana

myMetro | Graduan 'ulat buku' tak ke mana

Salam Ma'al Hijrah 1432H


Aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maal Hijrah kepada semua umat Islam. Semoga tahun 1432H ini menjadikan kita lebih bertakwa kepada Allah swt. dan bersyukur dengan segala rezeki yang dikurniakan kepada kita.

Hijrah Satu Wawasan
Album : Damba Kasih
Munsyid : In-Team

Setiap insan yang berwawasan
Inginkan perubahan
Untuk mencapai segala impian
Untuk mencipta suatu kejayaan
Yang lebih gemilang

Mulakan hijrah dengan niat
Yang suci dan pasti
Membina kehidupan harmoni
Hijrah menuntut pengorbanan kesabaran ketabahan
Sejahtera hidup aman sentosa

C/O
Hijrah satu peralihan
Dalam meniti arus kehidupan
Dari kejahilan kepada kebenaran
Contohilah Rasulullah
Berhijrah dari Makah ke Madinah
Demi menegakkan kalimah yang suci

Hijrah satu perubahan
Dalam meniti arus kemodenan
Dari kemunduran kepada kemajuan
Hindarilah permusuhan
Bersatu padu erat kasih sayang
Demi menjayakan hijrah yang murni


Senilagu: Putra Aiman (Hijjaz Records Sdn. Bhd.)

Senikata : ITO Lara (Gurindam Entertainement)
Hakcipta : Hijjaz Records Sdn. Bhd.
Sumber http://www.hijjaz.com.my/

Thursday, December 2, 2010

Shayne Ward - No Promises

PHOTOGRAPHY



A photograph is more than just
A gift to bring or send.
And more than just the likeness of
A relative or friend.

It is a kindly greeting and
A memory to hold.
Of happy times and pleasant things.
However new or old.

It is a mirror that reflects
Companionship and cheer.
And now and then the wistfulness
That turns into a tear.

A photograph is something to
Adorn a desk or wall.
Or carry in a pocket and
Display to one and all.

It is a faithful portrait
The smile that friendship shares
To add its sunshine and to show
That someone really cares.

Wednesday, December 1, 2010

KARISMA UiTM 2010


GEMURUH JIWA... haha... ni la tyme nak naikkan semangat "pejuang2" kontinjen UiTM Puncak Alam untuk sertai Karnival Sukan Mahasiswa (KARiSMA) UiTM 2010... Karisma ni dibuat selame 8 hari dowh... penat giler jadi urusetia tyme nih... sampai demam aku dibuatnye... mane tak nye.. nak layan karenah peserta ntah pape... layan org2 atasan lagi... layan member2 lagi... layan peminat lagi... (eh eh eh... ade2 je aku ni.. haha)...

KONFLIK... alahai... biasa berlaku la dlm hal2 cam ni... ade2 je masalah yang datang... ni aku malas ni... hoho... tak enjoy rasenye kalo ade konflik antara kontinjen... cube la open minded sket... tapi kadang2 bengang gak r... ade pasukan lambat dan tak tepati masa tu la punye hal wat org hangin2... tapi aku tak hangin la... juz buat hal sendiri jak... (hahaha... aku bersabar sebenarnya)... cewahhhhh.... hihi....

KAWAN BARU... wohaaaaa... tak rugi gak join Karisma nih.. dapat jumpe member2 baru seyhhh.... dari mane2 UiTM cawangan len gak... ye la... mengikat talian ukhuwah la katekan... cehhh.... (mengade2 sungguh)... hihi... tapi mmg best la dapat org baru kan... tak ler org yang same je dalam hidop ni kan... boring la jadinye.. tapi ramai gak member2 baru aku ni caring2 orangnye... thanks kat korang sumer erk... (tak sudah2 belanja aku makan hari tuh)... [terharunye~] huuuu~

PENGALAMAN... ni yang boleh kite carikan... pengalaman manis pahit la aku lalui sepanjang program sukan nih... mcm2 aku da lalui... mcm2 da aku harungi... tapi aku senang bekerja bersama staf HEP... dorg cool... boleh aku belajar mcm mane nk handle satu program yg besar2 mcm ni kan... tapi agak mencabar gak r.. byk kene pikir...byk la bebanannye...

BAS... masalah transport la punye pasal kite gune bas luar.. mane taknye... da la hari tu kene langgar kete org cina... maki hamun org cina tu... tu pun "skress" sikit jew... lor... brape ringgit je nak repair balik tu... kan3... hahaha... (tapi aku tak mahu masok campor hari tuh... buat hal sendiri la jadinye... haha...

BAJU... wahh... baju sponsor beb... wihahahaha..... (mak ai.. kecoh saja aku nih...).. berbaloi gak la join ni kan... xde la nak "promote" diri sendiri jew kan... boleh gak dapat ganjarannye... mencari rezeki yg halal la kan... (Alhamdulillah.. sejuk hatiku... hihi)....

NYAMUK.... ish,.. ni aku geram tak sudah2 ni... giler nyamuk habis hisap darah bersih aku weyh... geram tul ngan kolej M nih... tak pernah "fogging" agaknye... aishhhh.... nyamuk lapar giler tyme tuh... ak tak lena tidoq dibuatnye... (sekali tertampar muke sendiri)... huh... [mesti komplen dalam report nnt]...

PENUTUPAN KARiSMA... sedey lak bile hari penutupan hari tuh... sedey berpisah ngan member2... huuuu~ (tapi still boley kontek & SMS agi tuh... hahah)... so, secara keseluruhannye... aku rase enjoy 50% and tak enjoy 50%... 50-50 ah... huhu... (aik.. ade peratusan gak feeling aku ni ye... isk3...)... orait... ni jew aku ley kongsikan... hehehe... ini la kesah aku sepanjang cuti semester di UiTM Shah Alam... kekeke.. =P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

autumn

autumn

snow

snow

INTERNATIONAL