Followers

Facebook Comments

Wednesday, November 17, 2010

sepi di hari raya aidil adha

SEPI... huu... hanya Allah sahaja yang tahu macam mane la perasaan aku ni... da la tak balik raye... tu pun terpakse stay kat kolej UiTM... bukan sebab ape pun... cume ade urusan & komitmen yg harus aku buat... hurmmm... tp penuh dgn dugaan jugak la... adeyh... (xpe2... aku pasti boleh melaluinya) cehhh.... motivate diri sendiri lak... hahaha..

LEGA... akhirnya... JPK Apprentice sudahpun berlalu.... hurmmm... byk jugak perkara yang dapat dikongsikan... mcm2 pengalaman pahit manis yg dapat dilupakan... adik2 JPK semua dididik dengan penuh kasih sayang & KETEGASAN... haha... =)

KARISAMA... hmmm... mane la aku nak letak diri aku ni... keseorangan je... tapi tak pe la... ini dugaan aku... kalau la ramai yang menyertainya... insya ALLAH program ni jadi "membahagiakan" aku... tapi... kwn2ku masing2 ade urusan... (sedihnye)... tapi hidupku harus diteruskan... bermula pada hari esok (18 Nov)... ade program penyerahan bendera... fuhhh~ harap2 kontigen dari UiTM Puncak Alam menang byk... kan3??? yip3.. horeyy....



Wednesday, November 10, 2010

need belonging


Erkkk??? hari ni "dasyat" sket topik aku nk ckp kat sini... hahaha... sebenarnya tak de pape je... saje je lepas merdeka abis exam nih la... start la plak nk bersama kawan2 kan... selama 1 bulan tau x lepak dengan kawan2ku... semuanya kerana nk fokus fokus fokus kat final exam.... arghhh... bile pikir balik ngan paper2 sebelum ni... adoi... mcm mane la resultnye nnt... huuu~ kalau bab kawan special tu... x yah cakap ah... biarlah aku saja yang tahu... hihi... ermmm... lepas ni x tau plan nak wat ape... x tahu nak mula dari mane... mcm2 program aku nk join pasni... (hati berbelah bahagi)... huhu...

Mulakan cuti2 Malaysia... time cuti ni busy gak rasenye... haha... tapi cuti2 la jugak kan... ingat nk plan dengan family gi melancong... tapi... nk melancong kat mane??? hurmmm... kat Malaysia ni ape tempat menariknye ye??? [buat muke seposen]... hehe... opss... sory... terlepas sudey... tapi x sabar lah nk balik kampung ni... nk lupekan segala kenangan semester 3 ni... hahahah... (bengong je aku nih)...

kawan oh kawan... malas aku nk layan member2 aku... kejap2 senyum... kejap2 tersengih... ntah pape dorg ni... ape yg pelik dengan hidup aku tyme nih ye??? gosip sane.. gosip sini... adoi... biarlah... (aku x tahu ape dorg gosipkan~) huuu~ please argghhhh... bgtau aku!!! hurmmm.... aih??? merapu lebey da aku skrg nih... keh3... =P

Sunday, November 7, 2010

~ini kisah kita~

Suci Dalam Debu

Engkau bagai air yang jernih
Di dalam bekas yang berdebu
Zahirnya kotoran itu terlihat
Kesucian terlindung jua

Cinta bukan hanya di mata
Cinta hadir di dalam jiwa
Biarlah salah di mata mereka
Biar perbezaan terlihat antara kita

Kuharapkan kau kan terima
Walau dipandang hina
Namun hakikat cinta kita
Kita yang rasa

Suatu hari nanti
Pastikan bercahaya
Pintu akan terbuka
Kita langkah bersama

Di situ kita lihat
Bersinarlah hakikat
Debu jadi permata
Hina jadi mulia

Bukan khayalan yang aku berikan
Tapi keyakinan yang nyata
Kerana cinta lautan berapi
Pasti akan kukenang jua

OVERSEA???



CUTI SEMESTER... kini tiba lagi cuti semester 3... wahhhh... akan ku isi masa cuti ini dengan baik2... aku ingin rehat seluruh jiwa dan ragaku... selepas penat melalui segala hidup di Universiti... sukarku lupakan segala peristiwa yg telah ku alami... aku teruja kehidupan aku dalam semester ini... kerana aku merasakan diri ku semakin matang...


SHARING IS CARING... itulah pelbagai peristiwa yg telah ku alami ketika ini... kadang2 aku rasa sangat bahagia dan kadang2 aku rasa kesepian... thanks to kawan2ku coz selalu buat aku gembira terutama kepada S... hehe... biarlah aku seorang je yang tahu... "andai ku tahu..." (lagu Ungu)

Tuesday, November 2, 2010

STUDY HARD VS STUDY SMART

Arggghhhhh.... tensionnya aku di masa ini.... nak tak nak je mood aku nak study... kalau lah aku pandai, tak ler aku study je memanjang... (haha... bengong)... ni tyme final exam la aku study hard... aku jarang wat study smart... (mengarut je)... sukati aku lah nk study hard ke ape... janji aku belajar dan berusaha... lain org lain la cara dia belajar kan... hmmm.... tapi aku tawakal je la ape yang bakal aku hadapi nnt... final exam kali ade yg susah ade yg senang... sama rata saja... huuu~ tapi xpe la... at least aku da berikhtiar da... hoho... selebihnyaberdoa dan bertawakal... rezekiku hanya Allah sahaja yang tentukan... wallahu'alam... paling aku risau adalah subjek Medical terminology nih... ntah ape jawab hari tu... huuu~ moga Allah memberi rezeki yang baik kepadaku...

Tension: tyme final exam ni la mcm dugaan plak aku lalui.... urusan ini lah... urusan ini lah... aku bukanlah Perdana Menteri perlu dipanggil ke sana sini... jemput sana sini... aku tak nak!!!!! aku mahu berehat dan fokus pada final exam aku je... uwaarggggghhhhh!!! sukatilah aku nak luah kat sini... sebab inilah ape yang aku rase di masa ini... tyme ni la nk jadi "low-profile" lak... hua3..

Buku oh buku: Malas betol nak bace buku tebal2 nih... main spot je jadinya... mane lah aku nk bace semua ni... da la tebal... mengantuk aku... otak plak banyak berangan... (itu kekuranganku)... hihi... tapi Alhamdulillah... segalanya pelajaran ku berjalan dengan baik dan teratur... yahuuuu...

aku yang tertekan: syukrie~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

autumn

autumn

snow

snow

INTERNATIONAL