Followers

Facebook Comments

Monday, October 25, 2010

SEMBELIH AYAM




SEMINAR HALAL "KARNIVAL EKSPLORASI & INTERPRETASI ISLAM"

Uh ah uh ah la tyme ni... mane tak nye... member2 aku ni sumer main "point" aku kene mencuba sembelih ayam ni haaa... dan aku telah buktikan kebolehan dan keberanianku... haha... tyme tgh pegang ayam nih... ingatkan ayam tu "memberontak"... tapi jinak jew... hoho... tapikan dengutan jantung ayam la aku geli sket... haha... tapi memang best la coz 1st tyme dapat berpeluang nak belajar sembelih ayam halal nih bersama Ustaz Abdul Rahman... Macam2 telah aku pelajari tyme praktikal sembelihan ayam tok Program Seminar Halal nih... Banyak gak
panduan2 perlu kite tahu dan banyak gak pantang larang yang perlu kita hormati... hmmm... Member2 aku yang len pon mcm takot2 gak.. tu la pasal main "ko la dulu... lepas ni aku la...".. huh... statement tak boleh blah jew... (mengalah jugak)...

Pada sebelah malam lak, kitorang wat satu barbique dan rumah terbuka kat rumah Encik Omar... dengan ayam2 yang kitorang sembelih tu skali la jadinya barbique.. haha... sedap jugak la (walaupun ayamnye kecik jew...)... huhu... tapi malam tu aku bukan pe"manggang" ayam... aku jadi tukang makan saja... hua3... hihi... Ayam oh ayam... sedapnye...



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

autumn

autumn

snow

snow

INTERNATIONAL